Prima masă a zilei este esenţială, mai ales atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Specialiştii spun că persoanele care nu sar peste micul-dejun mănâncă mai puţin pe parcursul zilei.
Dacă nu mâncăm, este probabil ca în jurul orelor 11-12 să apară o senzație intensa de foame care să fie „rezolvată” prin dulciuri sau alte produse hipercalorice. Cel mai bun mic-dejun este acela care are fibre suficiente şi proteine care să iţi ţină de foame până la următoarea masă, fără prea mult zahăr sau grăsimi saturate. Alegerile bune, sănătoase includ pâine integrală, ouă, unt de arahide, cereale, fructe, lapte degresat”, explică nutriționistul Corina Zugravu.
Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre, care iti vor oferi senzatia de satietate a unui mic dejun, pana la momentul urmatoarei mese. Mai mult, ei stimuleaza digestia; asadar, sunt ideali pentru persoanele care vor sa piarda in greutate.
Datorita fibrelor sanatoase pe care ovazul le contine, nivelul colesterolului se va regla.
In afara tuturor ingredientelor care regleaza tensiunea, fulgii de ovaz reprezinta cea mai buna solutie, avand in vedere ca sunt bogati in fibre vegetale
Reteta de fulgi de ovaz cu banana si scortisoara
Ingrediente:
1 cana de fulgi de ovaz
1 banana feliata
1 lingura de miere
1/2 de cana de lapte
1 lingurita de scortisoara
Cateva nuci maruntite
Mod de preparare: pune fulgii de ovaz in lapte si lasa-i asa timp de 10-20 de minute. Adauga mierea si amesteca bine. Pune apoi bananele si nucile, si continua sa amesteci.
Sursa: www.doctorulzilei.ro