Este bine să profităm în aceasta perioada, de cât mai multe fructe și legume. Sunt bogate în oxidanţi, care, printre altele, protejează pielea de efectele nocive ale soarelui.
Mizează pe fructele şi legumele care te hidratează: roşii (94% apă), ţelină (95% apă), castraveţi (96% apă), căpşuni, pepene (ambele, 92% apă), mărul (84% apă) şi caise (86% apă).
Pentru micul-dejun sunt recomandate cerealele integrale, iaurtul, brânza proaspătă de vaci şi ouăle fierte. Pentru prânz, supele şi ciorbele de legume cu zarzavaturi, carnea de pui, de vită şi peştele, orezul cu legume, fasole galbenă. Pentru cină, salatele în diverse combinaţii (roşii şi mozzarella, de ton, orientală, cu iaurt şi castraveţi etc.) sau legumele la grătar.
Probabilitatea de apariţie a căderilor de glicemie sau de calciu este mai mare, iar pentru a le evita, nu sări peste cele 3 mese şi 2-3 gustări.
Indiferent că este plată sau minerală, apa nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Medicii recomandă 2,5 litri şi mai mult, dacă depui efort fizic.Cafeaua și băuturile alcoolice sunt de evitat. În locul acestora, alege sucurile naturale din fructele şi legumele de sezon.
Sursa: www.doctorulzilei.ro