Observator Transilvan
Life

Cea mai buna reteta ! Cum se fac cele mai crocante jumari

O reteta moldoveneasca ne destainuie cum se fac cele mai crocante jumari, dar și cea mai albă untura de porc.

Se taie grăsimea de porc în cuburi potrivit de mari, se pun într-un vas cu sită și se presară sare peste ele. Se amestecă bine cu sarea de câteva ori și se lasă la odihnit, la rece, timp de o zi.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

A doua zi se pun jumările într-un ceaun, la foc mediu și se adaugă 1-2 linguri de apă. Se amestecă din când în când în ele să se rumenească uniform. Când se formează untura și jumările își schimbă culoarea, se adaugă o ceapă curățată și tăiată îm patru. Ceapa va da gust bun și aromă atât jumărilor cât și unturii. Când ceapa începe să se ardă, se va înlătura din untură.

Jumările nu trebuie uscate foarte rău, ci lăsate mai suculente atunci când le scoatem cu o paletă într-o sită.

Untura se strecoară și se pune în borcane de sticlă sterilizate, apoi se păstrează la loc răcoros.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

S-a deschis un magazin de suveniruri la castel

observator

Ziua Europei marcata la Satu Mare

observator

Făt-Frumos cel mofturos și un zmeu întors pe dos

observator