Ceapa este un aliment care, în ciuda mirosului sau pătrunzător şi a senzaţiei de usturime a ochilor care apare atunci când o tai, are o mulţime de beneficii pentru organism.
O simplă răceală îţi poate da mari bătăi de cap, ca să nu mai spunem de o gripă însoţită de o tuse sâcâitoare. Înainte de a te duce la farmacie, îţi propunem să încerci să prepari o băutură pe care probabil ca, în alte condiţii, nici nu te-ai gândi să o consumi. Este vorba despre ceaiul de ceapă.
Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, ci doar de o ceapă şi puţină apă. Taie ceapa mărunt şi adaug-o în apă fiartă. Las-o pentru câteva minute cât să se facă infuzia, apoi adaugă miere pentru a îndulci. Strecoară amestecul obţinut şi bea ceaiul. De asemenea, ceaiul de ceapă mai poate fi obţinut prin presarea unei cepe şi amestecarea în apă fierbinte. Pentru a-i oferi gust, poţi adăuga un baton de scorţişoară sau, de ce nu, usturoi.