Observator Transilvan
Life Pastila de sanatate

Cel mai recomandat aliment persoanelor cu colesterol crescut

Ovăzul este foarte bogat în nutrienți. Conține Omega-3, acizi grași, acid folic și potasiu.

În plus, vă ține în frâu nivelul glicemiei, asta îl face un candidat la titulatura de aliment care previne riscul diabetului de tip 2. Foarte important este să consumați fulgi de ovăz nearomatizați, întrucât aceștia conțin cantități mari de zahăr, arome și chimicale. Luați fulgi de ovăz simpli, pentru a-i amesteca în iaurt, iata astfel cum veți avea un mic dejun sănătos, sățios și nutritiv.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Ajută la o bună funcționare a digestiei. Ovăzul conține atât fibre solubile, cât și insolubile, care se completează reciproc pentru a vă echilibra digestia. Este și un blând laxativ natural.

Ovăzul este foarte bun pentru inimă. Bogat în beta glucan, un tip de fibră care ajută la reducerea colesterolului, este puternic antioxidant și adjuvant în terapiile antitumorale, reduce educe nivelul seric al colesterolului total, al LDL și crește nivelul HDL, reglează nivelul glicemiei prin cresterea sensibilitatii receptorilor celulari insulinici.

Tot ovăzul are un grad uluitor de sațietate, mulțumită fibrelor din compoziția sa.

Ovăzul are beneficii și pentru starea de spirit. „Ovăzul stimulează producția de serotonină la nivelul creierului și îți oferă o stare de calm”, spun nutriționiștii. Din acest motiv este benefic dacă te confrunți cu depresie sau vrei să-ți îmbunătățești starea de spirit.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

https://www.amsieu.ro

Related posts

Pur și simplu cu Lulu

observator

Laura Bretan pentru prima dată în concert la Satu Mare (Foto)

observator

Cel mai „complet” aliment de pe mesele de Paste

observator