Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Cele mai eficiente „antibiotice” naturale din bucataria ta

Pentru a proteja bacteriile bune din organism, poți înlocui antibioticele clasice cu antibioticele naturale care nu au efecte secundare. Iată care sunt cele mai eficiente:

1. Mierea de albine

Mierea a fost folosită ca agent antibacterian cu mult înainte de apariția antibioticelor sintetice. Astăzi, a fost științific demonstrat că mierea are proprietăți antibacteriene și poate trata arsurile și iritațiile pielii. De asemenea, curăță dinții și gingiile de bacterii. Atuci când tratați rănile și inflamția este foarte important să alegeți tipul potrivit de miere. Cea mai închisă la culoare are proprietăți antibacteriene mai puternice.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

2. Ceaiul verde

Ceaiul verde este plin de antioxidanți și nutrienți. Ceaiul verde scade colesterolul, îmbunătățește circulația sângelui și protejează împotriva bolilor de inimă și recent, cercetătorii au descoperit că poate ajuta la dezvoltarea unor medicamente împotriva cancerului.

O substanță extrasă din această băutură-minune poate combate boala, potrivit specialiștilor de la Institute of Bioengineering and Nanotechnology, Singapore.

Ceaiul verde este o sursă importantă de catehine, printre care EGCG (Epigallocatechin Gallate). Cercetătorii cred că efectul anti-cancerigen al ceaiului se datorează acestora.

3. Usturoiul

Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.

4. Uleiul de cocos

Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat in nutritie, este cea care a descoperit potentialul uleiului de cocos. Ea spune ca organismul nostru foloseste un ingredient-minune din acest ulei – monolaurin – pentru a se lupta cu diferite boli si infectii, virusuri si bacterii. A fost chiar un caz foarte mediatizat in SUA, prin care un bebelus nascut cu HIV, a scapat de virus, dupa ce a fost hranit cu formula de lapte bogata in ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter – o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie. Il poti cumpara din farmaciile specializate.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Acest suc banal va ferește de multe dureri

observator

Cum pot românii să se păzească de coronavirus. Ces pune Raed Arafat

observator

Oamenii au nevoie de sânge ca de aer! Vrei să ajuți? Mergi și donează!

observator