Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Consumi carne de porc de Crăciun ? Ce spun nutritionistii ?

Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de energie și are efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor și performanţelor mentale, iar prin conţinutul de antioxidanţi esenţiali stimulează imunitatea organismului în sezonul rece.

Și carnea de porc poate fi destul de sănătoasă, pentru că se poate degresa foarte ușor spre deosebire de cea de vită, care are grăsime dispusă pe întregul mușchi. Iar gustul înclină în favoarea porcului”, explică nutriţionistii.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Calitatea cărnii de porc depinde foarte mult de rasa acestuia (porc de carne, porc de grăsime), de mediul în care a fost crescut (în gospodărie sau industrial), ceea ce este valabil și pentru celelalte tipuri de carne.

Porcul casnic (crescut în gospodărie), în condiţii cât mai naturale, crescut în libertate sau semilibertate are o carne mult mai nutritivă și mai fragedă decât cel industrial. Raportul dintre grăsimile nesaturate (bune) și cele saturate (rele) este mult mai bun la porcul de curte”, explică Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.

Carnea de curcan, pe de altă parte, este bogată în triptofan (96% din necesarul zilnic al organismului), aminoacid care produce serotonina și conferă „senzaţia de bine”. Pieliţa, care concentrează 95% din grăsimea curcanului, trebuie îndepărtată însă. Totuși, este indicat să gătiţi curcanul în pieliţa sa, întrucât îi conferă o aromă deosebită, iar cantitatea de grăsime ce se prelinge pe carne este neglijabilă.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Satu Mare: 10 noi născuți la Spitalul Judetean

observator

Vaccinare la frontiera

observator

A murit dupa vaccin

observator