Observator Transilvan
Alte stiri Financiar

Cum se comporta germanii cu romanii ajunsi la munca ?

Astăzi este Paștele catolic, sărbătorit și în Germania, și încă sunt în vigoare măsurile de distanțare socială. Dar se pare însă că nu și pentru oaspeții lor români. Personajele principale ale îmbulzelii de la Cluj de acum două zile au intrat deja în munca câmpului.

În România a fost revoltă, trăită de fiecare în propria casă, din cauza inconștienței autorităților, care amendează la foc continuu în restul cazurilor, dar ne așteptam la mai mult din partea eficienței germane.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În ultimele trei zile numai de pe Aeroportul din Cluj au plecat peste 3600 de români spre diferite oraşe din Germania. Împinşi de incertitudinea zilei de mâine în condiţiile în care nu au un loc de muncă în România, mii de români din toată ţara s-au smuls din nou de lângă familie, chiar înainte sarbătorilor Pascale. Au plecat în Germania unde vor face munci agricole.

Imagini apărute pe internet ridică semne de întrebare enorme legate de protecţia care ar fi trebuit să fie asigurată muncitorilor în condiţiile pandemiei de coronavirus. Mii de oameni aşteaptă într-un şir imens înghesuiţi unuii în alţii să le vină rândul să intre pe parcelele de ceapă verde.

Personal, îmi pun multe întrebări. Ce se întâmplă atunci când angajatorul nu plăteşte salariul minim? Ce va fi de făcut dacă angajatorii vor scădea din venit preţul biletului de avion? Sau vor reţine din plăţi costuri exagerate pentru cazare şi masă? În anii trecuţi, ne-am confruntat foarte des cu astfel de probleme. Sosirea şi plecarea sezonierilor este organizată de angajatori şi oamenii nu au voie să părăsească barăcile în care sunt cazaţi. Oamenii nu au dreptul să îşi aleagă pentru cine vor lucra. De fapt, ei chiar nu au nicio posibilitate să renunţe înainte de termen la contract, în cazul în care angajatorul nu respectă înţelegerile, dat fiind că întoarcerea în ţară este organizată la nivel central de reprezentanţii angajatorilor. Nu există, aşadar, libertatea de a-şi alege angajatorul”, atrage atenția Raul Ştef Szabolcs Sepsi, care lucrează pentru Federaţia Germană a Sindicatelor din Regiunea Dortmund-Hellweg.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Leul s-a depreciat în faţa euro

observator

Drogată sau sechestrată ? O fată de 16 ani strigă după ajutor (Foto)

observator

Startul Campaniei de informare privind depunerea Cererii Unice de Plată în anului 2020

observator