Are un gust ademenitor care îți va inebuni papilele gustative. Deci … e musai sa o încerci ! Lipia umpluta cu urda și legume este ceva de nedescris și pe deasupra sănătoasă.
Folosim 6-8 lipii, 400 grame de urda sau brânza proaspata de vaca, (plus/minus 200 grame crema de brânza in locul celei de vacuta), telemea, trei ardei, o ceapa rosie, marar, sare, piper, otet si ulei. Amestecam brânzeturile ca sa obtinem o crema gustoasa, o dregem cu sare, piper, marar.
Coacem ardeii pe plita, ii curatam, sarm, apoi ii punem intr-o farfurie cu otet si ulei. Taiem ardeii cubulete, amestecam cu ceapa taiata marunt, dregem cu sare si piper. Avem deci brânza, pe de o parte si legumele. Intindem pe lipie strat gros de branza, presaram legumele, rulam si strângem.
Trebuie sa stea la frigider 15-20 de minute.