Observator Transilvan
Pastila de sanatate

E vremea virozelor. Cum sa ne ferim de boli ?

Răcirea bruscă a vremii din ultimele zile vine „la pachet” cu cele mai frecvente afecţiuni din lunile de toamnă-iarnă şi anume virozele respiratorii. Medicii ne învaţă cum să ne ferim de îmbolnăviri, dar şi ce să mâncăm pentru a ne întări sistemul imunitar.

Medicii spun că putem evita îmbolnăvirile dacă respectăm o serie de recomandări simple, cum sunt păstrarea unei igiene corporale riguroase, cu spălarea frecventă a mâinilor, ori de câte ori este nevoie, dar mai ales după suflarea nasului, tuse, strănut şi contactul cu persoane bolnave; evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane şi a contactului cu persoanele bolnave sau suspecte de gripă; utilizarea de batiste igienice personale, în caz de tuse sau strănut precum şi aerisirea încăperilor sau a birourilor, cu menţinerea unei temperaturi de 20-21 grade Celsius. Iar dacă apar simptomele răcelii, sub nicio formă nu vă trataţi acasă fără să fi fost consultat de un medic.

Pentru a preveni îmbolnăvirile, alimentaţia trebuie sa fie compusă din multe vitamine, minerale, deoarece astfel ne întărim sistemul imunitar.

Ceapa este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian şi antifungic, iar ardeiul gras este foarte bogat în vitamina C. Un singur ardei gras conţine aceeaşi cantitate de vitamina C pe care o găsim în patru lămâi. Varza, conopida, broccoli sau salata verde accelerează eliminarea toxinelor din organism şi protejează ţesuturile de agresiunea frigului. Deşi nu este o grăsime vegetală, uleiul de somon conţine substanţe care întăresc sistemul imunitar.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Alimentele care contin Vitamina C: ardei gras, ardei iute, pătrunjel, kiwi, portocale, grapefruit, căpşuni, papaya, mango, coacăze negre. Alimente care conţin Vitamina E: seminţe de floarea-soarelui, migdale, alune, ulei de floarea-soarelui, ulei de şofran, ulei de porumb, ulei de germeni de grâu.

Iaurtul – capacitatea organismului de a lupta cu gripa depinde de starea de sănătate sistemului digestiv. Produsele alimentare pe bază de lapte, cum ar fi iaurtul şi chefirul, stimulează sistemul digestiv.

Echinacea este o plantă cunoscută pentru creşterea rezistenţei la răceli. Acesta funcţionează cel mai bine dacă este consumată ca un ceai sub formă de frunze proaspete, dar poate fi, de asemenea, luat ca ceai din frunze uscate, ca o tinctură sau sub formă de capsulă.

https://www.amsieu.ro

Related posts

CT nou la Spitalul Judetean

observator

O tânăra din Alba are nevoie de sânge

observator

Satu Mare: Cate scoli sunt in scenariul rosu ?

observator