Observator Transilvan
Bihor

Investitie majora la Oradea. Coridor verde pe o strada din municipiu (Foto)

Primăria Oradea a demarat încă de anul trecut proiecte de regenerare urbană, prin reconfigurarea unor zone aflate în paragină, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate, fie prin preluarea unor terenuri și regândirea întregului spațiu ca o zonă utilă și plăcută pentru locuitorii acelei zone.

În cadrul acestui amplu program de regenerare urbană, Primăria Oradea a început reconfigurarea zonei de pe strada Barcăului, care va deveni un coridor verde delimitat de străzile Oneștilor și Ovidiu Densușeanu (şoseaua de centură).

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

„O suprafață de aproximativ 3,8 ha va fi transformată dintr-o zonă abandonată și neîngrijită într-un parc frumos pentru această zonă, în care toți cei care locuiesc aici vor avea o zonă de liniște și relaxare. Este un proiect care va include trei zone, pentru că această suprafață de 3,8 de ha este împărțită în trei de accese și legături printre drumuri. Momentan se lucrează în zona A, primele lucrări sunt cele de coborâre a nivelului la cota la care va fi parcul, adică la nivelul bordurii, pentru că au fost diferențe în medie și de 1 metru față de viitorul nivel al parcului, plus au fost tot feluri de betoane și pietriș care au fost depozitate aici și care trebuie curățate pentru a aduce terenul în stadiul în care se poate lucra efectiv.

În ceea ce privește viitorul parc, în cadrul parcului va fi teren de sport multifuncțional, teren de fitness, alei pietonale, carusel și leagăn, aparat fitness pentru persoane cu dizabilități, toaletă publică etc. În această zonă se va planta pe o suprafață de 28.200 mp gazon, se vor planta 385 de arbori de mari dimensiuni, pe lângă cei 12.285 de arbuști. Deoarece nu am reușit să-l includem în cadrul acestui proiect, lucrăm acum să realizăm în primăvară și o pistă de alergare din tartan precum în parcul Brătianu”, a menționat viceprimarul Birta.

Valoarea contractului de lucrări este de 7.756.962,87 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Arborii din pădurile României ar putea fi supravegheați cu cipuri sau cu camere video inteligente

observator

Patru cetăţeni din Afganistan, depistaţi ascunşi la PTF Borş II

observator

O bihoreanca a disparut de acasa

observator