Observator Transilvan
Sibiu Turism

Lacurile sarate de la Ocna Sibiului, pregătite pentru turiști

Stațiunea turistică Ocna Sibiului, cu renumitele lacuri sărate, își redeschide porțile din luna iunie.

Noi suntem pregătiți cu tot ce trebuie și am vrea să deschidem începând cu data de 1 iunie, dacă ne vor da voie autoritățile. Am luat deja toate măsurile de distanțare socială atât de necesare în această perioadă.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Șezlongurile sunt puse două câte două, cu 2 m distanță între ele. La intrare , când se stă la coadă, vom termometriza turiștii, dacă măsura va rămâne în vigoare până atunci”, spune primarul din Ocna Sibiului, George Predescu.

Potrivit sursei citate, la intrarea în apă, turiștii vor fi sfătuiți să nu staționeze pe malurile lacurilor și pe scările de acces iar în apă se vor aplica aceleași reguli ca și pe uscat.

Nisipul a fost reîmprospătat, şezlongurile sunt pregătite, iar apa sărată din lacuri s-a încălzit deja, noi suntem pregătiți”, mai spune primarul.

Supranumită “marea Sibiului”sau ”litoralul Ardealului”, staţiunea Ocna Sibiului este preferată, și nu numai, de turişti care vin să se trateze cu apele sărate concentrate şi nămol sau să se bucure de cadrul natural ori de posibilităţile de agrement.

Dezvoltarea așezării Ocna Sibiului a fost legată de exploatarea sării care era extrasă încă de pe vremea dacilor și romanilor. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1263.

În secolul 15-16 Salina din Ocna Sibiului era considerată una din cele mai importante din Transilvania.

Cu timpul, pe locul salinelor părăsite şi inundate cu apa provenită din precipiţatii s-au format lacuri cu o concentraţie mare de săruri, în număr de 52 din care 16 sunt mai bine cunoscute şi folosite pentru balneaţie: lacul Horea, lacul Cloşca, lacul Crişan, lacul Fără Fund, lacul Inului, lacul Mâţelor, lacul pentru gheaţă, lacul Avram Iancu, lacul Ocniţa, lacul Rândunica, lacul Brâncoveanu, lacul Auster, lacul Gura minei, lacul Mihai Viteazul, Balta cu nămol, lacul Verde.

Deşi efectele terapeutice erau cunoscute de pe vremea dacilor şi romanilor, abia din 1700 există o atestare certă a exploatării balneare din Ocna Sibiului: baia femeilor, iar studii medicale amănunţite asupra constituţiei chimice şi proprietăţilor terapeutice au fost intreprinse din a doua jumătate a secolului XIX.

Anul 1846 a marcat deschiderea oficială a Staţiunii balneare Ocna Sibiului pentru ca in 20 iunie 1858 să se deschidă oficial băile calde.

În anul 1998 s-a reamenajat şi redeschis ştrandul cu cele 3 lacuri Horea, Cloşca şi Crişan, iar în 2002 s-a deschis complexul balnear Ştrand , s-a modernizat vechea bază de tratament şi din 2006 până în 2013 a reintrat în circuit Pavilionul Băilor cu bază de tratament, bază de agrement, restaurant, săli de conferinţe.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Cu cât se va prelungi starea de alerta ?

observator

Vor fi mai multe locuri la rezidentiat

observator

Când putem renunța la masca ?

observator