Clubul Oamenilor Singuri Cluj organizeaza o minivacanta la Roma, Cetatea Eterna, în perioada 16 – 18 martie. Prețul călătoriei este de 210 euro (avion, bagaj mic de mana, taxe aeroport, cazare doua nopti cu mic dejun, transfer aeroport -hotel).
Nu este inclusa taxa de oras, 6 euro, intrarile la obiectivele tutistice si ghidul local, 25 euro pentru doua zile. Inscrierile se pot face pana in data de 5 februarie. La inscriere se achita 100 euro iar diferenta pana in 10 martie. Telefon 0741046621
Ce să vizitezi în Roma:
1. Piața San Pietro, Basilica San Pietro și vizita la Vatican
Toate cele trei obiective sunt în același loc. Dacă vrei să vizitezi muzeele Vaticanului, îți sugerăm să aloci câteva ore bune, cu atât mai mult cu cât trebuie să aștepți la o coadă interminabilă pentru a intra cu bilet normal. Există și posibilitatea să cumperi un bilet de intrare cu prioritate, dar acesta este mai scump.
2. Castelul Sant ‘Angelo și Podul Sant’ Angelo
După ce vizitezi Piața San Pietro, te poți îndrepta pe jos către Castelul Sant’ Angelo, o construcție impresionantă ce a fost finalizată în anul 139. Inițial, a fost ridicată ca mausoleu pentru împăratul Hadrian, apoi a servit ca fortificație militară, urmând să fie chiar castel pentru papi și închisoare, pentru ca azi să fie muzeu. Intrarea costă 13 euro.
În fața castelului se află și podul cu același nume, un pod roman construit în anul 134 peste râul Tibru. De aici, poți face niște poze foarte frumoase având statuile și castelul în fundal.
3. Piața Navona și o caricatură ca amintire
Nu departe de castelul Sant’ Angelo se află și centrul Romei. Poți începe plimbarea în centru cu o primă oprire în Piața Navona, unde se adună artiștii de stradă ai Romei. Îți recomandăm să investești 10 euro într-o caricatură personalizată care cu siguranță te va face să zâmbești.
Durează nu mai mult de 10 minute și vei pleca cu o operă de artă ce te va binedispune ori de câte ori îi vei arunca o privire.
4. Fontana di Trevi ziua și seara
Dacă ar fi mare păcat să ajungi la Roma și să nu încerci celebrele paste ale italienilor, cam la fel se întâmplă și cu Fontana di Trevi. Nu ai cum să ajungi aici și să nu vizitezi fântâna, care este de altfel un monument impresionant, încărcat cu numeroase simboluri: Neptun, Zeul Mării, într-o trăsură cu doi căluți de mare, unul calm și unul nărăvaș, simbolizând marea, dar și Statuia Abundenței și Statuia Sănătății.
Seara, când luminile se aprind, fântâna este minunată, însă, ca în orice alt loc cunoscut de turiști, aglomerația din jurul ei îți poate umbri bucuria.
Legenda spune că, dacă vrei să te întorci aici, trebuie să arunci un bănuț în fântână. Ce să zicem? La noi chiar a funcționat, căci ne-am întors până acum de patru ori.
5. Pantheonul
Se află la câțiva pași de Fontana di Trevi. A fost finalizat în anul 126 în timpul domniei aceluiași împărat Hadrian, urmând să servească drept templu pentru cele 7 zeități antice ale Romei Antice, apoi ca biserică. Este cel mai bine conservată clădire romană și cea mai importantă clădire veche din lume, având, ține-te bine, acoperișul original intact.