Observator Transilvan
Covasna

Modernizarea drumului județean între Boroșneu Mare – Valea Mare – Întorsura Buzăului

Marți, 26 mai, au fost reluate lucrările de modernizare pentru drumul județean, care leagă zona Buzaielor de regiunea orașului Covasna, lucrarea fiind cea mai amplă dezvoltare infrastructurală în această zonă din ultimii 50 de ani. Reconstruirea tronsonului de 22,5 km din drumul județean 121A, între localitățile Boroșneu Mare – Valea Mare – Întorsura Buzăului va fi finalizat până la sfârșitul anului viitor.

Tronsonul de 22,5 kilometri pornește de la drumul național 13E, trece prin Boroșneu Mare, Boroșneu Mic, Valea Mare, Sărămaș, iar apoi, la Întorsura Buzăului, se conectează din nou la drumul național 13E. Investiția este în valoare de 27 milioane de lei, finanțată din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL) și bugetul propriu al Consiliului Județean Covasna, iar lucrarea va fi realizată de Societatea Comerciala Drumuri și Poduri SA din județul Covasna și SC Consal SRL din Brașov, împreună cu subcontractanți locali.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Ne-am asumat o provocare mare, deoarece vom transforma un drum de macadam într-un drum modern. Astăzi am reînceput lucrările la cel mai mare proiect de dezvoltare din ultima jumătate de secol din zonă, întrucât conectăm zona Buzaielor cu regiunea orașului Covasna și cu restul județului. Această investiție va contribui la modernizarea regiunii, la nivelul cerințelor secolului XXI” – a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean, în timpul unei vizite la fața locului.

Potrivit contractului, se va construi o fundație conform normativelor, care va prezenta o siguranță și pentru un trafic greu, pe care va fi amplasată un covor de asfalt cu două straturi. Drumul va avea o lățime de 8 metri, din care 6,5 m covor asfaltic și câte 0,75 m acostament pe ambele părți. Vor fi construite peste 90 de subtraversări pentru scurgerea apelor, se vor construi șapte ziduri de sprijin, iar toate cele 43 drumuri laterale vor fi amenajate pe o distanță de 25 metri.

Marin Gheorghe, primarul comunei Barcani, și-a exprimat mulțumirea față de Consiliul Județean pentru sprijinul acordat. Reluarea lucrărilor la această investiție a fost așteptată timp de aproape doi ani, în această perioadă s-a reușit finalizarea proiectului de realizare a rețelei de apă și canalizare din satul Sărămaș de către comuna Barcani – lucrări care vor fi demarate simultan cu construcția drumului.

Subcontractantul Bocârnea Vasile, din partea Răcăiaș Srl., a declarat că există nenumărate probleme neprevăzute, care vor afecta ritmul lucrărilor, dar nu vor părăsi terenul până când nu vor fi finalizate toate lucrările de dezvoltare începute.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Relaxare: Reguli pentru saloane și frizerii

observator

Sanctiuni pentru cei care vaccineaza fără drept

observator

Ce nota ai luat la Bac ?

observator