Observator Transilvan
Bihor Cluj Mures

O viaţă frântă prea devreme a adus suferinţă, dar şi speranţă

Trecând peste inegalabila pierdere, familia unui tânăr de 40 de ani din judeţul Bihor, aflat în moarte cerebrală, a acceptat donarea de organe şi ţesuturi (cornee).

Astfel, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi, aducând speranţă pentru 6 pacienţi a căror unică şansă este transplantul de cord, ficat, rinichi şi cornee. Echipa medicală a spitalului din Oradea (Dr. Carmen Pantiş, Dr. Ștefania Sije, Dr. Yvonne Pop, Dr. Ovidiu Pop, as. Aurelia Cheregi, Dr. Rzan Bhageeruttty) este cea care a avut misiunea de a obține acceptul de la familia care a fost de acord să ajute niște semeni aflați în suferință.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş (Dr. Radu Bălău, Dr. Claudiu Ghiragosian, Dr. Al Hussein Hussam, as. Simona Olar), Institutul Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Gheorghe Potlog, as. Cezar Ioniţă ) şi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca (Dr. Dan Pop, Dr. Andrei Tomuta). În continuare, echipele de transplant, chirurgi şi anestezişti, vor reda bucuria vieții pacienților de pe lista de așteptare.

Prin gestul românilor care au înţeles importanța donării de organe, prin munca, încăpățânarea și dedicarea echipelor medicale, în prima lună a acestui an s-au realizat în România 4 transplanturi de cord, 11 de ficat, 24 de rinichi şi unul de plămâni.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Detonare muniție neexplodata în Mures

observator

Aproximativ 300 de angajați din subordinea CJ Mureș în șomaj tehnic

observator

La ce sa fim atenti la cumparaturile de Paste ?

observator