Observator Transilvan
Brasov

Piste de biciclete şi perdele forestiere

Achiziţia privind elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru realizarea unor piste de biciclete și perdele forestiere de protecție în județul Brașov, lansată de administraţia publică judeţeană la începutul acestui an, are un ofertant.

Firma Inpro Mühendislik Müşavirlik Anonim Şirketi, cu doi subcontractanţi, Terra Silva SRL şi Interhub Development SRL, a depus documentaţia pentru adjudecarea acestei achiziţii a cărei valoare totală a fost estimată la 4.201.680 lei.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Documentaţia a intrat în etapa de evaluare.

Acest studiu de fezabilitate va constitui baza pentru dezvoltarea infrastructurii de ciclism, de perdele forestiere și plantații de protecție pe drumurile din județul Brașov.

El este necesar în vederea pregătirii unui proiect unitar care să integreze atât dezvoltarea unor trasee de biciclete în toate zonele județului Brașov şi conectarea lor, cât şi înființarea de perdele forestiere şi plantații de protecție de-a lungul reţelei rutiere din judeţ, proiect care urmează să fie propus spre finanțare cu fonduri europene în perioada 2021-2027.

„Ne dorim să construim o infrastructură pentru ciclism pe drumurile naționale, drumurile județene, drumurile comunale, drumurile forestiere și digurile existente pe râurile din județul Brașov. Estimăm că astfel am putea realiza o mie de kilometri de piste de biciclete. Totodată, ne propunem să avem perdele forestiere și plantații de protecție de-a lungul a 300 de kilometri de artere rutiere, prin intermediul cărora să limităm efectele poluării şi să reducem riscul de înzăpezire a drumurilor. Pistele şi plantaţiile trebuie proiectate pe domeniul public al județului Brașov, în zonele de siguranţă de pe drumuri naţionale, diguri, căi ferate sau pe trasee agricole şi forestiere”, a menţionat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Traseele vor fi propuse în aşa fel încât să permită realizarea pistelor pentru biciclete în condiții optime din punctul de vedere al construcţiei şi al siguranţei circulaţiei, să asigure conexiunea directă între toate zonele judeţului, să fie atractive pentru iubitorii ciclismului, dar şi eficiente din punctul de vedere al costurilor proiectare și execuție, inclusiv al posibilelor exproprieri.

În cadrul studiului de fezabilitate vor fi propuse mai multe soluţii pentru pistele de ciclism, în funcţie de situaţia identificată pe teren: realizarea unor trasee rapide asfaltate, delimitarea unor piste dedicate pe sectorul rutier, amenajarea de trasee neasfaltate, crearea de trasee neamenajate pe poteci situate pe terenuri agricole, forestiere şi diguri.

De-a lungul traseelor vor fi amenajate stații tehnice, parcări conectate cu transportul public judeţean şi cu cel feroviar, toalete publice, precum și spații de odihnă.

„Prin intermediul acestui proiect dorim să facem pași concreți spre o mai bună integrare a ciclismului cu celelalte modalități de transport existente în judeţul Braşov. Vrem să creștem accesibilitatea către localitățile mai îndepărtate şi să încurajăm utilizarea într-o mai mare măsură a mijloacelor de transport nepoluante, iar pentru toate acestea avem nevoie de o infrastructură dedicată. Dorim să realizăm o reţea de piste de biciclete care în final să conecteze localităţile toate zonele judeţului nostru cu municipiul Braşov”, a menţionat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Cod galben de vant in Transilvania !

observator

Organizatorii de petreceri riscă amenzi între 3.000 şi 15.000 de lei

observator

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

observator