Observator Transilvan
Life

Ploaie de stele în noaptea de luni spre marți

Perseidele ajung la momentul maxim în 2019 în noaptea dintre 12 şi 13 august potrivit specialiştilor de la NASA.

În luna august, în 11, 12 sau 13 se produce maximul curentului Perseide. Este cel mai celebru curent de meteori, pentru că perioada în care pot fi văzute se suprapune cu concediile şi cei mai mulţi oameni pot sta până târziu să privească cerul. Acest curent produce între 50 şi 80 de meteori pe oră, existând şi ani când activitatea este mai numeroasă.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Potrivit informaţiilor oferite de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”: ”Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lasată de o particulă sub 1 mm diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului. Pentru o fracţiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numeşte meteorit.

Aceiaşi specialişti explică faptul că în timpul unei ploai de stele se pot observa câteva mii de meteori pe oră, acestea fiind foarte rare, în vreme ce Perseidele permit celor din zonele cu cer curat, să vadă maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din oraşe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Sursa: Mediafax.ro

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Inca nu se reiau spectacolele in sali

observator

Concert simfonic în aer liber

observator

Începe duelul ! Seară de foc la Iași

observator