Un bihorean din zona Marghitei, de doar 31 de ani, care suferea de afecțiuni pulmonare și cardiace a intrat joia trecută în stop cardiorespirator. Familia și-a dat acordul pentru transplantul de organe, în data de 6 ianuarie.
„La început de an, suferința se preschimbă în speranță, iar moartea, în viață. Transplantul înseamnă viață! La vârsta de 31 de ani, când viața abia începe să își decanteze înțelesurile, moartea nu poate însemna decât ceva absurd și nedrept. Și totuși, noaptea trecută (luni spre marți – n.r.), la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, familia tânărului aflat în moarte cerebrală a decis că suferința se poate preschimba în speranță, iar moartea, în viață.
Așa că a fost de acord să doneze organele acestuia și să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. Mulţumim şi ne înclinăm cu respect în faţa familiei donatorului pentru gestul plin de generozitate şi umanitate”, a transmis marți la amiază Agenția Națională de Transplant (ANT) din București, pe pagina de facebook.
ANT a mai transmis că transplantul de ficat e realizat la Institutul Clinic Fundeni, iar cele de rinichi la ICUTR Cluj. Pentru Oradea, acesta este prima operație de prelevare în vederea transplantului salvator de organe din acest an. Anul trecut, la Oradea s-au realizat 15 astfel de operații.
„Respect şi recunoştinţă tuturor echipelor medicale, precum şi conducerilor acestor unităţi sanitare pentru implicarea şi susţinerea programului naţional de transplant.
Misiunea şi preocuparea noastră de zi de zi este ca pacientul de pe listele de aşteptare să aibă acces în număr cât mai mare la această formă de vârf a practicii medicale care este transplantul”, au mai transmis reprezentanții ANT.