La doar câțiva kilometri de Sibiu, după un drum spectaculos și liber e Cetatea Sfântului Mihail, cum se numește Cisnădioara, după dealul pe care a fost construită.
Inainte de intrarea pe poteca ce duce până sus, trebuie să plătești taxa de intrare (5 lei), dar iarna nu e nimeni acolo așa că trebuie să mergi să iei cheia cetatii de la doamna Erika Fleps, cea care supravegheaza locurile.
Biserica fortificată de la Cisnădioara nu e mare dar dat fiind că a fost construită în anii 1100-1200, e impresionant că a rezistat în intregime până astăzi, probabil datorită faptului că este contruită din piatră de râu și lespezi dar și datorită grijii sătenilor față de ea. Și mai interesant e că de-a lungul vremii nu s-a intervenit asupra construcției inițiale, ultimele adăugiri datând de pe la 1240, deci de aproape 800 de ani.
În interiorul bisericii, care e și cel mai vechi edificiu în stil romanic din România, au fost aduse în 1940 monumentele funerare ale ofițerilor și soldaților germani și austro-ungari care au luptat în jurul Sibiului în Primul Război Mondial.
Programul este de luni până duminică de la 10.00 la 18.00
Dacă aveți timp și chef, puteți că căutați calcarele cretacice de la Cisnădioara. Este vorba despre o rezervație geologică, mai exact de un masiv de calcar, pe care îl găsiți la poalele Muntelui Măgura, în apropierea satului Cisnădioara.
Cum ajungi la Cisnădioara? Din Sibiu sunt doar 13 kilometri, drumul trece prin Dumbrava Sibiului și apoi face stânga prin Pădurea Catrina (DJ 106D). Poți să mergi însă mai întâi în Cisnădie, pe DJ 106C ( 10 km) și apoi să continui spre Cisnădioara, sunt doar 4 km.