Fibrele solubile în apă contribuie la reducerea nivelului de colesterol și al glicemiei, fiind extrem de sățioase.
„Mărul, fructele de pădure, prunele, perele, gutuia, portocalele, cireșele, usturoiul, orzul, ovăzul, sparanghelul, ceapa, bananele, mazărea, morcovii, ciupercile sau fasolea sunt o parte dintre alimentele care îți aduc un aport consistent de fibre solubile”, explică dr. Cornel Brotac.
Fibrele insolubile, pe de altă parte, îți potolesc foamea, ca să o spunem pe românește. Îți cresc senzația de sațietate după masă, constribuind la procesul de slabire.
„Nucile, cerealele integrale, varza, tărâțele, orezul brun, semințele de in, broccoli, avocado, dovleceii, piersicile, mazărea, rădăcinoasele, toate sunt “laxative” naturale, cu rol de reducere a constipației și prevenție a cancerului de colon”, continuă specialistul.
Așadar, ai grijă să introduci în alimentația ta aceste produse și o să vezi că atât silueta, cât și tranzitul tău intestinal vor funcționa optim.