Observator Transilvan
Satu mare

Succes deplin ! Casa inteligenta creata de elevii de la Colegiul Național „Ioan Slavici” face furori

Cinci inițiative propuse de șase profesori care predau informatica în școli din București, Cluj-Napoca, Onești, Oradea, Râmnicu Vâlcea și Satu Mare au fost selecționate din cele peste 20 de proiecte înscrise de dascalii participanți în „Acceleratorul Predau Viitor 2018”, ca activitate de suport creată exclusiv pentru aceștia, și au primit suport financiar de la Société Générale EBS din fondul disponibil de 4.250 EURO.

Inițiativele câștigătoare au implicat 194 de elevi, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

R0b0Te@ch4Future este clubul de internet of things pentru elevi de clasa a X-a, specializarea matematică-informatică, creat și facilitat de Kabai Timea, profesoară de informatică la Colegiul Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare. Timp de 6 luni elevii s-au documentat despre Internet of Things și case inteligente, și au învățat să programeze cu Arduino pentru a crea propriile lor produse bazate pe senzori pentru casă. Au creat un model de casă inteligentă, iar împreună cu aplicaţia lor care coordonează senzorii din casă, SmartHouse, au obţinut locul III la secţiunea Roboţi, la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Ştiinţifică, care s-a desfășurat în luna iunie 2019, la Suceava.

Mai mult, casa a fost vedeta evenimentului de tip „porți deschise” organizat de Colegiu pentru elevii de gimnaziu din Satu Mare, care s-au putut juca cu această aplicație practică a informaticii pe care o învață la școală.

Miruna Pop, elevă în echipa R0b0Te@ch4Future: „Pentru mine proiectul a reprezentat o poartă dinspre laboratorul de informatică către practică, ajutându-mă să mă apropii tot mai mult de domeniul preferat, să învăț despre acesta și să încep să îl înțeleg. În urma acestei experiențe am avut parte și de alte beneficii, precum munca în echipă, importanța organizării, a responsabilității și a colegialității și, de asemenea, munca cot la cot cu un profesor implicat.”

Predau Viitor va continua să testeze modalitățile de îmbunătățire a învățământului informatic până în anul 2022 și va lansa noi cursuri pentru profesori de informatică începând cu anul școlar 2019-2020.

SG EBS este alături de program din 2017. Alături de finanțarea proiectelor profesorilor din Accelerator, compania a găzduit și workshopuri și webinarii pentru profesori de informatică, în care i-a ajutat să se familiarizeze cu concepte din zona de machine learning și inteligență artificială.

Începând cu 2019, Societe Generale European Business Services se alătură programului ca partener principal și va sprijini toate componentele programului Predau Viitor.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Cod galben de viscol si ninsori

observator

Covid: Inca un deces la Satu Mare !

observator

Targul Educatiei, din nou la Satu Mare

observator