O echipă de cercetători de la mai multe universităţi a studiat răspunsul celulelor canceroase atunci când glucoză este redusă.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că o enzima cunoscută sub numele de PEPCK reprogramează metabolismul celulelor canceroase şi că prin blocarea acesteia se poate încetini dezvoltarea tumorilor, ba chiar şi înfometarea celulelor canceroase, care, în lipsa hranei se vor distruge. Prin blocarea enzimei PEPCK, glutamină poate fi reprogramată să lupte cu cancerul în loc să îl alimenteze.
Glutamină este cel mai abundent aminoacid neesenţial în organism. Organismul produce acest aminoacid în cantităţi suficiente pentru a-şi acoperi nevoile însă, în perioade de stres extrem, cum ar fi exerciţii fizice grele sau boli, aveţi nevoie de mai mult. Acesta este stocat în muşchi şi este necesar pentru îndepărtarea excesului de amoniac. De asemenea, ajută sistemul imunitar să funcţioneze mai bine.
Cercetătorii recomandă consumul de alimente bogate în glutamină, iar varza roşie murată este cea mai bună modalitate de a stimula nivelul de glutamină. Varza roşie este eficientă şi consumată sub formă de salată sau suc.