Observator Transilvan
Alba

Mai multe localitati din Alba, carantinate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba va trebui să ia astăzi o decizie prin care orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și comuna Ciugud vor fi carantinate cel mai probabil de marți (nu este exclus însă ca măsura să fie valabilă de luni – autoritățile au comunicat foarte puțin pe acest subiect). Aceasta după ce INSP a avizat propunerea de carantinare. 

Comitetul se va întruni duminică și va lua o decizie pentru următoarele 14 zile.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Printre cele mai importante măsuri care vor fi luate, s-ar putea număra și cele de mai jos, adoptate și în cazul carantinării Sibiului:

Pe durata stării de carantină, magazinele se vor închide la ora 20:00, terasele care mai funcționează vor fi închise, iar magazinele pot să primească maximum o persoană la opt metri pătrați cu respectarea regulilor de sănătate publică.

Pentru ieșirea pe durata perioadei de carantină se vor face excepții pentru cei care merg la muncă, pentru primirea de asistență medicală sau pentru cumpărarea de alimente, dar doar în baza declarației pe proprie răspundere și a adeverinței de muncă unde este cazul (Acesta ar fi unul dintre motivee pentru care carantinarea ar avea loc de marți, astfel încât angajatorii să poată emite adeverințele necesare pentru angajați).

De asemenea, excepție ar putea face transportul de marfă, indiferent de natura acesteia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionarea populației

Activitățile religioase se vor desfășura în spații deschise pe durata carantinei.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

A dat cu mașina într-o groapa

observator

Poșta își reduce, începând de astăzi, programul de lucru

observator

Bani pentru drumurile distruse de inundatii

observator