Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Se reduc peste 250 de posturi la DGASPC Bistrita-Nasaud

Pentru că depășește anul acesta standardele de cost cu aproximativ 24,17% pentru serviciile sociale adresate persoanelor adulte cu dizabilități, cu 11,15% pentru serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice și cu 15,66% pentru serviciile sociale adresate copiilor aflați în dificultate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud se vede nevoită să taie din organigramă 266 de posturi.

Conducerea instituției a transmis Consiliului Județean, în subordinea căruia se află, noua organigramă prin care se propune reducerea unui număr de 266 posturi, de la 856 la 593 posturi. Aceasta va fi discutată în ședința de miercuri.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Printre modificări se numără desființarea Centrului Sfântul Pavel pentru Recuperarea Persoanelor Dependente de Alcool Bistrița, a Casei de tip familial Chiraleș, a Centrului Educațional de Zi pentru Copilul Exploatat prin Muncă și a Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie (de tip ambulatoriu) Nușeni.

Centrul pentru Persoane cu Handicap și Persoane Vârstnice Nușeniˮse va reorganiza în două servicii sociale distincte, respectiv Centrul de Îngriijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Nușeni și Căminul pentru Persoane Vârstnice Nușeni.

Se va înființa ”Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Beclean”, prin reorganizarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Sfântul Lucaˮ, cu o capacitate de cazare 30 de locuri, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități numărul 2 Beclean, prin restructurarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți cu Boala Alzheimer Beclean, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Nușeni, prin reorganizarea Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane cu Handicap, cu o capacitate de 50 de locuri.

Pentru toate modificările propuse – prin care să se încadreze în cheltuielile bugetare – conducerea direcției a consultat Sindicatul Județean Sanitas Bistrița-Năsăud.

 

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Și-a „parcat” mașina într-o țeava de gaz

observator

Cea mai frumoasa casa impodobita de Craciun, premiata

observator

O mașina cu rotile în sus. O persoana incarcerata (Foto)

observator