Piperul ajută digestia datorită chavicinei, care are rolul de a mari producția de salivă. De asemenea, are o acțiune dezinfectantăși analgezică locala ceea ce îl face util în lupta cu boli precum bronșita, laringita, răceala.
Potrivit specialistilor, piperul este un antibiotic și un antiparazitar intestinal, care reduce fermentațiaîn stomac. Dacă ai deja probleme intestinale și vrei să le calmezi, asociază piperul cu coriandrul, ghimbirul și curcumăși vei obține un cocteil puternic dezinfectant.
Inclus în dieta zilnică, piperul negru are rolul de a stimula arderea grăsimilor și de a accelera metabolismul. Spre deosebire de ardeiul iute, acest condiment nu afectează mucoasele digestive dacă este consumat zilnic. Înghite câte 3-4 boabe de piper înainte de fiecare masă sau bea 3-4 căni cu infuzie de piper pe zi.
Cum se prepara infuzia de piper ? Toarnă o ceașcă de apă clocotită peste 3-4 g de boabe de piper. Lasă-le la infuzat 15-20 de minute, acoperind vasul cu un capac, apoi strecoară.