Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Fructul sănătos, recomandat și diabeticilor

Zmeura face parte dintr-o categorie aparte de fructe care, deşi conţin un procent destul de ridicat de zaharuri, administrarea lor în doze de 150-200 de grame zilnic nu duce la creşteri notabile ale glicemiei. Mai mult, zmeura stabilizează glicemia, stimulează pancreasul (atât secreţia endocrină, cât şi cea exocrină), stimulează diureza şi normalizează valorile colesterolului.

Pentru diabetici, zmeura este fructul minune, conține puțin carbohidrați și are o mulțime de beneficii inclusiv pentru menținerea sănătății inimii.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În orice caz, diabeticul primește din partea medicului curant cantitatea de fructe permisă și selecția personalizată, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Zmeura, fructul minune, este recomandată și în curele de slăbire, alături de toate fructele de pădure.

Tratamentul cu zmeură este foarte eficient, mai ales pentru prevenirea complicaţiilor cardiovasculare ale diabetului, dacă se renunţă la consumul de carne şi se mănâncă preponderent legume şi fructe.

Zmeura este un fruct gustos şi răcoritor, nu satisface doar nevoia de dulce, de ceva bun, ci are şi calităţi terapeutice. Există mai multe soiuri de zmeură, însă în tratamente e recomandată cea de pădure, care are boabele mici, de un roşu închis şi sunt foarte parfumate.

Zmeura de pădure conţine multe minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, dar şi vitaminele A, B1, B2, D şi P, plus vitamina C, care este prezentă în cantităţi impresionante. Trebuie spus, însă, că aceste vitamine şi minerale pot fi asimilate exclusiv din zmeura proaspătă şi, într-o măsură ceva mai mică, din cea congelată, nu însă şi din cea preparată termic. Ca atare, pentru a obţine efectele terapeutice aşteptate, ne vom orienta doar spre consumul fructelor ca atare, preparatele din ele fiind lipsite de efect.

Anumite substanţe conţinute de zmeură (fenoli) au un puternic efect anti-oxidant, împiedicând apariţia mutaţiilor şi malignizarea celulelor din organismul uman. Studii făcute în China şi în Statele Unite evidenţiază că cei care consumă frecvent fructe cum ar fi zmeura, cireşele roşii şi negre, murele, afinele, căpşunile, coacăzele negre au un risc mult mai scăzut de a face cancer decât persoanele care nu consumă aceste fructe. Mai mult, persoanele care au consumat aceste alimente-medicament şi ajung să aibă, totuşi, o formă a bolii canceroase, au şanse mult mai mari de supravieţuire.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Condimentul care face minuni pentru creier

observator

Acțiuni de prevenire a cancerului de san, la Spitalul Judetean

observator

Start la vaccinare, in Piața Someș

observator